Home

  • Efectul Jumanca asupra scriitorilor
    V-ați gândit ce se întâmplă cu un autor atunci când cea mai iubită și muncită operă a lui este desființată fără milă de cel mai îndârjit critic literar? Ei bine, uite că Radu Găvan s-a gândit, și ne spune și nouă în povestea care a dat și titlul cărții. Autorul a scris o radiografie cât se poate de reală a lumii literare în câteva proze scurte.
  • Primăvara la Bug, am citit și îmi doresc să ajungă la toată lumea
    Poate că am învățat totuși ceva din istorie: cum să uităm rapid chiar și cele mai rușinoase și monstruoase lucruri. Citiți Primăvara la Bug. Nu pentru că e confortabil, ci tocmai pentru că nu este.
  • Cântec deasupra cenușii – nu e basmul cu care ne-am obișnuit, dar este cel de care avem nevoie
    Deși urmărește schema basmului clasic, Ramona Gabăr reconfigurează lucrurile și ne arată o nouă față a genului, o versiune actualizată, mai deschisă și incluzivă. Personajele nu mai urmează tipare rigide. Identitățile sunt fluide, iar femeile își revendică dreptul la educație și roluri egale.
  • In memoriam, despre condamnarea iubirii și acceptarea războiului
    In memoriam este o carte despre iubire în timpul Primului Război. În fața războiului și a morții, așa-zisa crimă a iubirii dintre două persoane de același sex pălește, devenind o vină absurdă într-o lume în care adevărata tragedie este pierderea umanității.
  • Degeaba ai citit atâtea cărți, Remus Boldea
    Remus Boldea ne arată câtă viață se ascunde în spatele unor existențe aparent banale. Cât de multe lucruri trăim și cât de intens o facem, cu toate că la finalul zilei fiecare dintre noi ar putea să jure că viața lui este cea mai plictisitoare din lume.